Ние създаваме уебсайтове за теб и твоят бизнес. За информация и запитвания: +359 876 700 417

Как да изключим Gutenberg (Гутенберг) от WordPress 5.0 без плъгин?

Как да изключим Gutenberg (Гутенберг) от WordPress 5.0 без плъгин?

Само преди няколко дни (на 06.12), официално бе пусната версия 5.0 на WordPress.

Една от най-основните промени в нея е новият редактор Gutenberg (Гутенберг), като имаше доста мнения на специалисти, че заменянето на досегашния WordPress редактор с Gutenberg, би довело до редица проблеми, като препоръчваха да не се бърза с обновяването на сайтовете до версия 5.0 на WP.

За отрицателно кратко време се появиха и редица плъгини, които дават възможност на потребителите да изключат новия текстови редактор Gutenberg и да си върнат стария.

За щастие, има много лесен и бърз начин за изключването на Gutenberg и връщането на стария редактор, без използването на каквито и да е плъгини.

Как да изключим Gutenberg без плъгин?

Необходимо е да поставите кода по-долу във functions.php на вашата тема или child тема.

add_filter('use_block_editor_for_post', '__return_false');

И това е! Сега отново ще можете да ползвате стария текстови редактор в WordPress 5.0, като успешно и без проблеми излючихте Gutenberg редактора.

ВАЖНО: След обновяване на WordPress до версия 5, не забравяйте да обновите и останалите си плъгини.

След обновяването до версия 5.0 на WordPress, се забелязва леко ускоряване в скоростта на сайтовете. Хубаво е с новата версия на WP, да ползвате и версия 7.2 на PHP.

How to disable Gutenberg from WordPress 5 without a plugin

WordPress, Програмиране , , ,
About Smarty Studio
Нашата най-голяма страст е да създаваме уеб сайтове, които са удобни за ползване, намират се лесно и работят безотказно. Заредени с любопитство и ентусиазъм, ние непрестанно търсим начини да се усъвършенстваме. И искрено се забавляваме с това, което правим.